Yogahelg 15-17 September

SEPTEMBER
Fredag 15. kl 1630-1800
Masterklasse: HJERTE

En MASTEKLASSE for deg som har praktisert en stund og opparbeidet deg både ferdigheter og erfaring innen yoga. Det betyr ikke at du skal kunne mestre de mest fysisk utfordrende posisjoner, heller at du vet å og tar hensyn til din kropps begrensninger.

TEMA for denne månedens masterklasse er nestekjærlighet og hjerteområde. Tema vil gå igjen i de fysisk øvelsene, i pusteøvelsen og aller mest i en helt spesiell meditasjonsøvelse som heter Hrdayakasha Dharana. Oversatt betyr det konsentrasjon på det spirituelle hjerte. Vi kommer til å sitte i meditasjon i ca 20 min, det er derfor en fordel å ha noe erfaring med meditasjon eller lignende. Du trenger ikke å sitte med bena i kryss, du kan også sitte på en stol.

Lydsporet fra meditasjon får du tilsendt på dropbox etterpå, slik at du kan fortsette å praktisere metoden hjemme.

Instruktør
Hilde B, som er grunder av Sankalpa og har gått i lære i 4 år hos Swami Satyaprakash i Birmingham (England). Her har hun lært å praktisere meditasjon og å undervise ulike yogiske meditasjonsteknikker.

Pris: kr 350 som inkl lydspor. 


Sted: Sankalpa på Stjørdal i Kjøpmannsgt 3

 

 

Lørdag 16. Sept kl 1400-1500
Triggerpunktsbehandling med brikker og ball.
Fokus: Skulder & Nakke
Pris: Kr 250


(Samlet pris på 350 om du også melder deg på yoga nidra samme dag)
Sted: Sankalpa Yoga & Ernæringssenter på Stjørdal

 

Ved hjelp av metoden Yoga Nidra, som betyr Yogisk Søvn, bringes kropp, sanser og sinn frem til sin naturlige, optimale funksjon. Yoga Nidra er en pratyahara (sanskrit) teknikk, som betyr å trekke oppmerksomheten bort i fra sansestimuli. Man vender fokus innover i avslappet konsentrasjon. Mental opprydning og hvile skjer i en nøye planlagt og veiledet reise. Med yoga nidra legges det perfekte grunnlag for meditasjon.

shutterstock_204819505

Yoga Nidra utøves ved at man setter av en halvtime til full hvile og følger instruksjoner fra et nøye utviklet lydspor. Jo oftere man praktiserer, jo større effekt.

Yoga Nidra har begynt å få seriøs forskningsmessig oppmerksomhet. Blant annet undersøkes metodens effekt på soldater med post- traumatisk stress, kreftpasienter og MS.

«Mange prøver å forandre seg selv. Yoga Nidra handler om å akseptere seg selv og med det kommer forandringen» , R.

Neste mulighet til å lære og oppleve yoga nidra
Undervisning med praksis og teori, etterpå får du tilsendt lydsporet på mail slik at du kan fortsette å praktisere hjemme.

Lørdag 16. September på Stjørdal kl 1515-1600
(Tema: hjerte & nestekjærlighet)

Legg igjen en kommentar

Eller en tilbakesporing fra ditt eget nettsted.

(required)
(required)