lavFODMAP kurs

Neste gruppeveiledning starter i midten av januar – vi har early bird pris kr 2950 (ordinær kr 3300) til 01.01.18.

Det første du må gjøre er å snakke med legen din for å utelukke andre mer alvorlige tilstander, før du begynner å endre kostholdet ditt. Når alt annet er utelukket, får man gjerne beskrevet tilstanden som irritabel tarm syndrom (IBS).

Etter mange år hvor fastlegene kun anbefalte høyt inntak av linfrø eller linfrøskall, har endelig et australsk universitet (MONASH University) funnet fram til det som kalles lavFODMAP diett. Dietten ble utviklet for personer med chrons eller ulcerøs kolitt, og har vist seg og også ha veldig god effekt ved irritabel tarm syndrom.

I dag er dette Helsedirektoratets anbefaling ved tilstanden, dessverre ligger fremdeles fastlegene litt bakpå når det gjelder å anbefale dietten. Les om det her.

Om kurset:
Ernæringsfysiolog hos Sankalpa Yoga- & Ernæringssenter er eneste tilbyder av veiledning i lavfodmap i Trøndelag.
1. Kartleggingskonsultasjon 60 min (kr 850) hvor vi går gjennom kostholdet ditt for å se om denne dietten kan være riktig for deg.

2. Gruppeveiledning (kr 3300) i 11 uker med ukentlig møte hvor vi går gjennom en eliminasjonsdiett og reintroduksjonsdiett hvor du finner ut hva akkurat du tåler og ikke.

Du lærer også yoga, pusteøvelser og avspenning. Yogaprogram og lydspor med avspenning er inkludert i prisen slik at du kan jobbe med disse hjemme.

3. Avslutningskonsultasjon 30 min (inkludert i prisen for gruppeveileding). Vi sjekker at du går herfra med et sunt og balansert kosthold som passer magen din.

Booke time hos ernæringsfysiolog kr 850


Meld deg på gruppekurset kr 3300 (Førjulsrabbatt fram til 01.01.18 kr 2950)

Epost: hilde@sankalpa.no / Tlf: 975 88 955