Gravid Yoga

 

shutterstock_228297823YOGA & GRAVIDITET

En gravidyogaklasse er roligere enn de ordinære yogaklassene. Du jobber med økt tilstedeværelse og bevissthet i kroppen for å få en effektiv trening for kropp og sinn. Øvelsene er med å forberede deg til fødselen. Yoga er bra både for deg og for barnet.

 

Styrke, balanse og smidighet
Du beholder muskulatur og får økt energi. Vi gjør øvelser for å bevare en god kroppsholdning, balanse og styrker bekkenmuskulatur. Dette kan virke forebyggende og lindrende ved bekken- og ryggplager. Graviditetshormonene gjør musklene dine mer tøyelige, det er derfor mindre strekkøvelser enn i en vanlig yogaklasse.

Fordøyelse og immunforsvar
Det er krevende for kroppen å bære fram et barn. Yogaen gir økt blodsirkulasjon og styrker immunforsvaret.  Dette gir deg mer energi og velbehag. Øvelsene masserer og strekker skånsomt mageområdet og bidrar til en god fordøyelse.

shutterstock_316885490Pusten og avspenning
Pusten er viktig både underveis i graviditeten og under fødsel. Du lærer teknikker til hver situasjon. Riktig pust kan virke smertelindrende og beroligende på kropp og sinn. Utover i graviditeten kan søvn bli vanskelig, da er det godt å lære teknikker som du også kan bruke hjemme for få nok hvile og spare på kreftene. Disse teknikkene kan også brukes i barselperioden.

PÅMELDING: Høsten 2017 (Ingen gravidyoga da vår gravidyogainstruktør må passe sine egne to små på kveldstid en stund fremover og da ikke kan undervise så mye på kvelden).