Instruktører

Hilde B (E RYT & RPYT)
Grunnlegger, instruktør i yoga og meditasjon, ernæringsfysiolog

Hilde Ravnå Bjørnstad er sertifisert instruktør i Vinyasa Yoga (2006-2007), Satyananda Yoga (2009-2011) og Yoga Nidra (2007-2008), og har etterutdanning som gravid- og barselyogainstruktør (2015-2016). Hun har over 5 års instruktørutdanning og er kvalifisert instruktør gjennom to internasjonale organisasjoner ;British Wheel of Yoga (Storbritannia) og Yoga Alliance (USA). Hilde begynte å undervise i 2004 ved Zenit Yoga i Trondeim og grunnla Sankalpa Yogasenter på Stjørdal samme år. Ved Zenit Yoga var hun daglig leder i to år fra 2006.

I august 2008 fikk Hilde oppleve alvorlig sykdom på kroppen, hun ble rammet av hjerneblødning. Dette gav henne en utrolig opplevelse av hvor sterke og effektive yogaens redskaper er i en så utfordrende situasjon. I rehabiliteringsfasen etter slaget var det lite hjelp å få fra det offentlige helsevesenet, så hun måtte stå for opptreningen selv. Heldigvis hadde hun allerede da lang erfaring med yoga. To måneder før slaget, som var foråsaket av en medfødt aneurisme, var tema på instruktørkurset i yoga nidra nettopp rehabilitering av slagpasienter. Disse tøffe erfaringene vekket et enda større ønske om å dele yoga og dens kunnskapen med andre mennesker, og ikke minst de som trenger ekstra hjelp og støtte ved sykdom.

Før slaget var Hilde utdannet naturfagslærer. Den første tiden etter sykdommen var hun imidlertid i så dårlig form at hun ikke kunne jobbe som skolelærer. Gjennom NAV fikk hun støtte til en ny utdaninng og tok dermed en bachelor i ernæring. I fire år jobber hun som ernæringsfysiolog ved Frisklivssentralen Værnesregionen i tillegg til å drive Sankalpa. I løpet av denne perioden fant hun ut at det gav stor mening å jobbe med mennesker med magetrøbbel. Gleden i å se at så mange blir kvitt problemene sine med riktig kosthold og litt yoga, gjør at hun har begynt å tilby ernæringsveiledning på Sankalpa for de med magetrøbbel.

Med stor erfaring innen yoga, helsefaglig og pedagogisk utdanning har Hilde nå fokus på videreutdanning av yogainstruktører.

 

 

 

Anne Mette – Instruktør RYT
Anne Mette Hofstad oppdaget Sankalpa Yogasenter sommeren 2010 da hun så en annonse om yoga i lokalavisen. Hun begynte å praktisere yoga en gang i uken, noe som gav mersmak og hun kom raskt i gang med å delta på flere klasser per uke. Anne Mette merket stor forskjell på kropp og sinn når hun økte antallet yogaøkter per uke. Pusten ble mer balansert og kroppen kom i bedre form. Framgangen med øvelsene gikk også mye raskere. Anne Mette fullførte Sankalpa Yoga´s ettårige instruktørutdannelse høsten 2013 og tok påbygging i 2014/15. Hun underviser flere klasser på Stjørdal, Rotvoll og på Frosta. Ved sidenav yogaundervisning studerer Anne Mette Naturmedisinsk grunnutdanning.

 

 

Anja Bjørkås – Instruktør RYT
Anja fant veien til Sankalpa Yogasenter høsten 2014. Hun har funnet glede og motivasjon i yoga. I en perioden hvor hun følte seg utbrent på grunn av stress i hverdagen, hjalp yogaen henne til å mestre situasjon og til å takle stresset. Mye stillesittende arbeid foran PC-skjermen resulterte i at hun hadde behov for å finne frem yogamatten. De fysisk øvelsene i kombinasjon med meditasjon og pusteøvelser gav en positiv effekt og var et viktig bidrag i å gjøre hverdagen god. Anja fullførte RYT utdannelsen sommeren 2017. Nå gleder hun seg til å undervise og til å dele sin kunnskap med andre yogier.

 

Lene – Instruktør RYT
Lene begynte med yoga på Sankalpa i 2013. Hun har blitt mer og mer glad i yoga for hver gang hun praktiserer. Lene har kjent på kroppen hvor godt yoga gjør. Hun har fått en større ro i kroppen, sover bedre og møter stresset i hverdagen på en annen måte. I en hektisk og travel hverdag, er det yoga et godt avbrekk som gir mye tilbake til kroppen og sinnet. Yogamatten er hennes fristed fra dagliglivets plikter og krav. Lene jobber til daglig som pedagogisk leder i Geitspranget naturbarnehage og som soneterapeut/massasje ved Alternativ behandlingsklinikk.