Meditasjonskurs

Tiden vi lever i er krevende for kropp og sjel. Meditasjon har kanskje aldri vært til like god nytte for menneske som det er i dag. Forandring og utvikling skjer i økende tempo, og vi trenger noe for å holde balansen midt i kaoset. Meditasjon kan være kursen for deg. Hilde B, som er instruktør på dette kurset, har reist i 3 år til og fra Birmingham i England for å lære disse metodene. Dette er det aller beste hun har lært i løpet av sin 16 årige reise i yogaverden totalt.

shutterstock_185873750

Meditasjonkurset går over fire måneder. Vi møtes en gang i måneden og går gjennom meditasjonsmetodene: Kaya Sthairyam (Kropps Stødighet) og Antar Mouna (Indre Stillhet). Mellom hvert møte får du tilgang på 2-3 lydspor som skal brukes til hjemmepraksis.

Metode 1: KAYA STHAIRYAM
Det første steget i meditasjon handler om å mestre å sitte helt stille uten å bevege en eneste muskel over lenger tid. På meditasjonskurset lærer du noen ulike sittestillinger som fungerer godt, du blir veiledet i forhold til hvor du kan la tankene gå for å hjelpe sinnet til å slappe av og etterhvert vende oppmerksomheten innover. Vi starter med 5 minutter og øker til 20 minutter gjennom ukene kurset går. Kaya Sthairyam er forberedelsen til alle andre meditasjonsmetoder.

Metode 2: ANTAR MOUNA
Når du har lært å sitte stille en liten stund, lar vi tankene går over til selvobservasjon. Det vil si at vi øver opp evnen til å observere tankene som kommer og går, uten å identifisere deg med dem, kontrollere dem eller prøve å forstå tankene. Dette er en svært avstressende metode, og et fantastisk hjelpemiddel i vanskelige perioder i livet. Man øver seg opp til å ta en pause fra deltakelse i livet, til å være et vitne. Dette fyller deg med energi og hindrer deg i å drukne i livets prøvelser.

For å få størst utbytte av kurset må du sette av tid daglig til hjemmepraksis. Vi begynner med 5 minutter meditasjon og øker over tid til 20 minutter. Du får lydspor som du bruker til å praktisere med hjemme.

Du trenger ingen forkunnskaper for å begynne på kurset, men det er en fordel å ha gjort litt yoga før slik at kroppen lettere kan slå seg til ro i sittende posisjon.

Datoer for samling:
Søndag 17. September kl 1000-1130 på Stjørdal.
Søndag 22. Oktober kl 1000-1130 på Rotvoll.
Søndag 19. November kl 1000-1130 på Stjørdal.
Søndag 17. Desember kl 1000-1130 på Rotvoll.

Vi har fått flere henvendelser hvor en eller flere av samlingene ikke passer. Du kan allikevel melde deg på kurset, få tilgang til lydsporene og oppfølging via email. Alle må være med på første samling. Kurset er åpent for deltakere fra alle våre avdelinger.

Pris:
Kurset må taes i sin helhet og koster 1650 Kr. Dette inkluderer fire samlinger og 7 mp3 lydspor.
Kurset med start 17. September er FULLT

NYTT KURS STARTER I OKTOBER

Datoer for samling:
Tirsdag 17. Oktober kl 2000-2130 på Rotvoll.
Tirsdag 14. November kl 2000-2130 på Rotvoll.
Tirsdag 12. Desember kl 2000-2130 på Rotvoll.
Tirsdag 9. Januar kl 2000-2130 på Rotvoll.

Pris:
Kurset må taes i sin helhet og koster 1650 Kr. Dette inkluderer fire samlinger og 7 mp3 lydspor.