Meditasjonskurs

Tiden vi lever i er krevende for kropp og sjel. Meditasjon har kanskje aldri vært til like god nytte for menneske som det er i dag. Forandring og utvikling skjer i økende tempo, og vi trenger noe for å holde balansen midt i kaoset. Meditasjon kan være kursen for deg. Hilde B, som er instruktør på dette kurset, har reist månedlig i 4 år til og fra Birmingham i England for å lære disse metodene. Dette er det aller beste hun har lært i løpet av sin 17 årige reise i yogaverden totalt.

Meditasjonkurset går over fire måneder. Vi møtes en gang i måneden og går gjennom meditasjonsmetodene: Kaya Sthairyam (Kropps Stødighet) og Antar Mouna (Indre Stillhet). Mellom hvert møte får du tilgang på 2-3 lydspor som skal brukes til hjemmepraksis.

Metode 1: KAYA STHAIRYAM
Det første steget i meditasjon handler om å mestre å sitte helt stille uten å bevege en eneste muskel over lenger tid. På meditasjonskurset lærer du noen ulike sittestillinger som fungerer godt, du blir veiledet i forhold til hvor du kan la tankene gå for å hjelpe sinnet til å slappe av og etterhvert vende oppmerksomheten innover. Vi starter med 5 minutter og øker til 20 minutter gjennom ukene kurset går. Kaya Sthairyam er forberedelsen til alle andre meditasjonsmetoder.

Metode 2: ANTAR MOUNA
Når du har lært å sitte stille en liten stund, lar vi tankene går over til selvobservasjon. Det vil si at vi øver opp evnen til å observere tankene som kommer og går, uten å identifisere deg med dem, kontrollere dem eller prøve å forstå tankene. Dette er en svært avstressende metode, og et fantastisk hjelpemiddel i vanskelige perioder i livet. Man øver seg opp til å ta en pause fra deltakelse i livet, til å være et vitne. Dette fyller deg med energi og hindrer deg i å drukne i livets prøvelser.

For å få størst utbytte av kurset må du sette av tid daglig til hjemmepraksis. Vi begynner med 5 minutter meditasjon og øker over tid til 20 minutter. Du får lydspor som du bruker til å praktisere med hjemme.

Du trenger ingen forkunnskaper for å begynne på kurset, men det er en fordel å ha gjort litt yoga før slik at kroppen lettere kan slå seg til ro i sittende posisjon.

Datoer for samling:
ROTVOLL
Tirsdag 6. Februar kl 2030-2200
Tirsdag 6. Mars kl 2030-2200
Tirsdag 3. April kl 2030-2200
Tirsdag 8. Mai kl 2030-2200

Pris:
Kurset må taes i sin helhet og koster for medlemmer kr 1650/ikke-medlem 1950 kr. Dette inkluderer fire samlinger og 8 mp3 lydspor.