Skulderførstehjelp

Spør ikke hva skuldra di kan gjøre for deg, man hva du kan gjøre for skuldra di!

Smerter i skulderen
De fleste vil en eller annen gang i livet oppleve å få belastningsskader i skulder. Det er ulike årsaker til skadene og behandlingen er derfor forskjellig. Det er viktig med en god dialog med lege for å få satt riktig diagnose.

Feilstilling
På Sankalpa Yogasenter møter instruktørene mange elever som sliter med skuldersmerter. Ofte har de fått minimalt med veiledning og hjelp til å bli bra. Gjenganger er dårlig holdning, hvor den smertefulle skulderen tipper litt fremover. Denne feilstillingen gjør problemet bare større, og kan være med på å irritere et større område og skape en større betennelse. Ikke minst vil en feilstilling i skulder, føre til feil bruk av leddet som gjør at en betennelse blir en gjenganger ved økt belastning.

Yoga
Yogainstruktører er ikke terapeuter og vi skal ikke behandle skuldrene. Men, vi er innmari gode på på å jobbe med kroppsholdning og riktig stilling i ledd. Vi har et kreativt utvalg av øvelser, som strekker og styrker, små og store muskler. Med riktig kroppsholdning, god muskelmasse og masse blodgjennomstrøming legger du alt til rette for ei glad og smertefri skulder.

Har du en vond skulder, anbefaler vi at du tar kontakt med legen. Får hennes godkjenning til å trene og tar turen til vår Skulderførstehjelpstime.

Forebyggende
Kroppens bevegelser følger innlærte mønster som du både har arvet og lært gjennom hele livet. Noen av disse mønstrene kan føre til gjentatte over- eller feilbelastninger, som igjen gir betennelse og smerte. Et av yogaens mål er å bli kjent med kroppen sin på nytt, få øye på disse mønstrene og kjenne sine svakheter. Det er mye lettere å jobbe forebyggende enn helbredene. Dette er vi flinke til å veilede på Sankalpa Yogasenter.

Avspenning
Når du stresser er det lett å stramme nakkemuskler, løfte skuldrene opp mot ørene og puste raskt, samtidig som stresshormoner slippes ut i blodstrømmen. I hvile er kroppen i mye bedre stand til selvhelbredelse. Forenklet har kroppen da et overskudd til å fikse og reparere det som er slitt eller ødelagt. Dette utnytter vi i vår Skulderførstehjelpstime og det er en del av både helingen og forebyggingen av nye smertetilstander.

1430-1530
NY SKULDERFØRSTEHJELP
(for sykmeldte skuldre)
6 uker
Oppstart 18. Oktober
Pris 1800